Dit is een website van vakbond De Unie
voor het cabinepersoneel van KLM Cityhopper

Cao-preps, ledenwerving en teamuitbreiding

Wij houden jullie graag op de hoogte wat er allemaal speelt en waar we aan werken. Zoals jullie weten hebben wij afgelopen maand de erkenning ondertekend. Een bijzonder moment waar we trots op mogen zijn met z’n allen 🏆👏🏼. Dankzij jullie vertrouwen hebben we dit in zo’n snel tempo weten te realiseren. Dank jullie wel!

Gesprekspartner aan de cao-tafel

Nu de erkenning een feit is, betekent dat ook dat we officieel gesprekspartner zijn aan de cao-tafel. De voorbereidingen voor de komende gesprekken zijn inmiddels in volle gang. Dat houdt in dat er meerdere afspraken gepland staan met KLC. We gaan in de tweede week van mei met KLC en VNC aan tafel om belangrijke cao-onderwerpen te verkennen. We hebben kennismakingsgesprekken met diverse afdelingen én er komt een afspraak om de cao te actualiseren samen met de betrokken partijen. Op deze manier hopen we uiteindelijk een duidelijke en volledige cao te hebben die voor iedereen makkelijker te lezen is. 

Ledenwerving en teamuitbreiding

Naast alle cao-afspraken werken we ook aan een nieuwe wervingscampagne en uitbreiding binnen ons bestuur. We willen namelijk nog meer van ons laten horen en nog meer leden werven. En dat kunnen we niet alleen! Daarom breiden we ons team uit. Houd onze insta in de gaten voor de oproep! Weet je nu al dat je graag je steentje bij wil dragen en ons wil helpen? Superleuk! Stuur ons een reply op deze mail.  

Terugkoppeling ledenvergadering

Dankzij het onderzoek en de ledenvergaderingen hebben we heel veel goede informatie opgehaald om de onderhandelingen voor te bereiden. Op dit moment bestuderen we de onderzoeksresultaten – in samenwerking met Innervoice – zodat we goed voorbereid aan de onderhandelingen met KLC kunnen beginnen. Zodra deze voorbereiding is afgerond, ontvangen jullie uiteraard een terugkoppeling waarbij je de volledige onderzoeksresultaten kunt lezen. Ook delen we dan onze inzet voor de onderhandelingen die op deze resultaten gebaseerd is. Mocht je nu al iets willen weten over een bepaald onderwerp, kan je ons uiteraard altijd bellen of mailen. We staan je graag te woord!

Met veel plezier werken wij aan bovenstaande onderwerpen 😉. Tot snel ziens onderweg of misschien op het BMC. Spreek ons gerust aan als je meer wilt weten!

Met vriendelijke groet,
Team KLC Cabine De Unie 

Roos, Eva, Laura, Amanda en Renée 

 

RECENT NIEUWS

Het is eindelijk tijd om te stemmen! De aangescherpte teksten zijn binnen.

>>

Wij krijgen best veel vragen. De meestgestelden hebben we voor je op

>>

Krijg een deel van je lidmaatschap terug via de cafetariaregeling Voor een

>>