Dit is een website van vakbond De Unie
voor het cabinepersoneel van KLM Cityhopper

Ledenupdate augustus 2023

Het is zomerreces (ofwel de vakantieperiode) en dat betekent dat het iets rustiger is dan normaal. Maar des te belangrijker vinden wij het om jullie op de hoogte te houden van de lopende zaken. Er blijft namelijk voldoende om jullie over te informeren!

 

 1. Status cao-onderhandelingen
  Zoals bij jullie bekend is, hebben wij tijdens het laatste cao-overleg besloten om vooralsnog niet verder in gesprek te gaan met KLC. Reden hiervoor was de grote afstand tussen de standpunten van partijen. We liggen namelijk bijzonder ver uit elkaar als het aankomt op de voorstellen. We hebben deze boodschap duidelijk naar KLC overgebracht. Na deze constatering zijn wij teruggegaan naar onze leden en hebben wij door middel van een infosessie en diverse individuele gesprekken met jullie, veel input en feedback ontvangen. Dank daarvoor!

  Momenteel zijn wij nog in afwachting van de reactie van KLC. Wij hebben de verwachting uitgesproken dat er een andere insteek dient te komen in het onderhandelingstraject met ook een stap vanuit KLC. Zodra er meer inzicht is in hoe en wanneer de onderhandelingen worden hervat, laten wij jullie dat uiteraard gelijk weten.  

 2. Regulier overleg bonden en KLC
  Ondertussen blijven de maandelijkse overleggen doorgaan (deze gesprekken staan los van de cao-onderhandelingen en zijn enkel gericht op de lopende zaken van het bedrijf). 
  Een greep uit de onderwerpen die we in het komende overleg op 24 augustus gaan aankaarten: visa aanvraag bij doorstroom, code rood situaties, eventuele sancties als de cao niet wordt nageleefd, krimp Schiphol, doorstroom 2024, verzuim problematiek en oplossingen et cetera. 
 3. Doorstromen, hoe verder?
  Een groep van onze leden zal einde dit jaar door gaan stromen naar KLM, te gek! Maar daar komen natuurlijk ook praktische zaken bij kijken. Eén daarvan is je lidmaatschap bij De Unie-KLC. Wij gaan intern bespreken hoe we jullie het beste hierover kunnen informeren. Middels een duidelijke mail of een infosessie. Het goede nieuws is dat je gewoon bij De Unie lid kunt blijven met dezelfde voordelen die je nu ook geniet 😉. Hierover binnenkort meer. 
 4. Cafetaria regeling 2023
  In oktober is het weer tijd om de cafetaria regeling aan te vragen. De cafetaria regeling is een belastingvoordeel vanuit de werkgever, waardoor je een deel van de reeds door jou betaalde vakbondscontributie terug kunt vragen. Ook bij De Unie! Wij gaan jullie de komende maand een duidelijk overzicht sturen hoe de cafetaria regeling aangevraagd kan worden, zodat je geen geld misloopt. Houd hiervoor je mail en onze IG in de gaten! 
 5. Ledenwerving 
  Het werven van leden blijft bij ons altijd een belangrijk onderwerp op de agenda. Hoe groter we worden, hoe sterker we staan! We vragen hierbij onze leden graag om hulp. Vlieg jij met een collega die nog niet bij een vakbond is aangesloten of wilt overstappen? Informeer diegene over wat wij doen en waarom jij lid bent bij ons en wellicht schrijft je collega zich ook bij ons in. Gebruikt diegene jouw naam als referentie, dan ontvang jij een leuk cadeautje. Win win toch? 😃 
 6. CS-sollicitatie training 
  Afgelopen week hebben wij weer een leuke training mogen geven aan 3 collega’s die binnenkort hun sollicitatiegesprek voor Cabin Supervisor hebben staan.

  Wil jij hier ook gebruik van maken of meer informatie over de training en het inplannen ervan? Laat het ons gerust weten! 

 7. Herstelde fouten scheduling
  In de afgelopen weken kregen wij diverse meldingen van leden over hun roosters. Zo bleken er reserve dagen ingepland te worden voor een duur van 11 uur. Terwijl KLC en bonden overeengekomen zijn dat een reserve dag een maximale duur van 10 uur mag hebben. Dit is voortgekomen uit een werkgroep en is inmiddels definitief geworden. Wij hebben dit direct bij scheduling nagevraagd en het bleek een interne fout te zijn, die inmiddels in alle betreffende roosters is hersteld.

  Ook was er een bug in het SuperJoker systeem geconstateerd. Sommige collega’s konden daardoor SJ aanvragen buiten de toegestane brackets. Dit is inmiddels door KLC opgelost en teruggedraaid. Als het goed is, zouden de SJ’s weer terug op de teller geplaatst zijn. Mocht dit bij jou niet het geval zijn, dan horen we dat natuurlijk graag.  

 8. Welkom nieuwe leden!
  Tot slot willen wij een momentje nemen om onze nieuwe leden te verwelkomen. Wij zien het ledenaantal wekelijks groeien en daar zijn we natuurlijk onwijs blij mee! 🎊 

Mocht je nieuw zijn bij De Unie en je hebt vragen over bepaalde onderwerpen of je zit met onduidelijkheden met betrekking tot je werkzaamheden? Je kunt ons iedere dag bereiken via mail of DM.  

Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende! 

P.s. Zien we jullie gezellig op onze crew borrel 24 augustus in Amsterdam? Voor meer info check onze Instagram 💙.

 

RECENT NIEUWS

Het is eindelijk tijd om te stemmen! De aangescherpte teksten zijn binnen.

>>

Wij krijgen best veel vragen. De meestgestelden hebben we voor je op

>>

Krijg een deel van je lidmaatschap terug via de cafetariaregeling Voor een

>>