Dit is een website van vakbond De Unie
voor het cabinepersoneel van KLM Cityhopper

Investeren in dialoog, een transparant proces en wederzijds begrip. Daar bereiken we veel meer mee. Het valt of staat met heldere communicatie en het betrekken van onze cabine collega’s. Het zijn tenslotte hun arbeidsvoorwaarden.”

In januari 2022 ben ik officieel gestart bij KLM Cityhopper. Vlak voor corona zat ik al in de opleiding, maar die werd voortijdig gestopt. Helaas, een onzekere periode waarin mijn geduld op de proef gesteld werd. Maar de droom te gaan vliegen, die bleef! Inmiddels vlieg ik met veel plezier door heel Europa. Ondanks dat ik nog maar kort bij Cityhopper werk, ga ik me heel graag inzetten voor dit nieuwe initiatief. Hoe mooi om samen in gesprek te gaan met onze cabine collega’s en te ontdekken wat er speelt en wat zij belangrijk vinden. Daar gaan we ons hard voor te maken. Door te investeren in een goede dialoog en een transparant proces bereiken we veel meer. Uiteraard staan luisteren en met elkaar in gesprek gaan hierin centraal. Of het nu over de vele reservediensten, aanrijtijden of andere onderwerpen gaat.   

Het is een spannende en leerzame periode die ook veel energie geeft. Ik kan niet wachten hier met iedereen een succes van te maken en te zorgen dat we onze onderhandelingspositie weten te versterken.