Dit is een website van vakbond De Unie
voor het cabinepersoneel van KLM Cityhopper

Transparantie en verbinding zijn voor mij belangrijk. We moeten laten zien waar we mee bezig zijn en het gesprek aan gaan om te ontdekken wat écht speelt bij al onze cabine collega’s.

Nadat ik drie jaar “op de grond” heb gewerkt bij zowel KLM als KLM Cityhopper, besloot ik de lucht in te gaan en startte ik als Cabin Attendant bij Cityhopper. Inmiddels werk ik alweer 6,5 jaar met heel veel plezier voor KLC. Ik vind het nu extra leuk en leerzaam om mij in te gaan zetten voor de arbeidsvoorwaarden van al mijn collega’s. De vakbondswereld is nieuw voor mij, maar ik zet er graag mijn tanden in. Want je kunt alleen iets veranderen als je zelf het stokje oppakt.

De afgelopen jaren is er veel gevraagd van ons. Zowel mentaal als fysiek. Ons geduld is aardig op de proef gesteld. Kijk maar eens naar hoeveel collega’s wachten op de doorstroom naar KLM. En de wachtlijst blijft groeien. Daarnaast valt er denk ik veel winst te behalen voor alle functies als het gaat om Werk en Rusttijden Regeling (WRR). De werkdruk is sinds ik in dienst ben getreden fors toegenomen. De WRR is op sommige punten niet duidelijk vastgelegd in de huidige cao. Dat kan anders!

Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren waar iedereen wat aan heeft. In alle openheid op weg naar goede afspraken die helder en toegankelijk worden vastgelegd in onze cao.