Dit is een website van vakbond De Unie
voor het cabinepersoneel van KLM Cityhopper

Cityhopper groeit hard en verandert als organisatie. Daar past ook een nieuwe vakbond bij. Met de komst van een hele nieuwe generatie cabineleden is het belangrijk ook voor hen een goede basis neer te zetten.

Inmiddels werk ik nu ruim zes jaar bij Cityhopper. Wij hebben een waanzinnig mooi vak waar we dag in dag uit van genieten. Door de groei en de veranderingen in de organisatie is het wat mij betreft ook tijd voor vernieuwing in vakbondsland. Daar past dit initiatief eigenlijk perfect in. We doen dit voor álle cabine collega’s. Of ze nu 8 jaar of 8 weken in dienst zijn. Met heel veel plezier gaan wij er zijn voor iedereen. We willen op een positieve manier met de toekomst bezig zijn en vooral vooruitkijken en goede afspraken maken voor íedereen.

De Unie werkt met een democratisch proces. Heel transparant en ik denk dat we daar veel meer mee kunnen bereiken. We gaan in gesprek, doen peilingen en surveys om de belangrijkste onderwerpen inzichtelijk te krijgen. En, uiteraard koppelen we uitkomsten terug aan onze achterban. Zo bouwen we aan een stevigere positie aan de onderhandelingstafel. Een onderhandelingspositie krijg je niet zomaar. Natuurlijk heeft dat tijd nodig en moet dat groeien. Maar we zijn er klaar voor hier een succes van te maken en er voor ál onze collega’s te gaan staan, te luisteren en te helpen waar we kunnen. Ik sta te popelen mijn enthousiasme met alle cabinecollega’s te delen. Deel je zorgen en wij zullen er voor je zijn. Doe allemaal gewoon mee!