Dit is een website van vakbond De Unie
voor het cabinepersoneel van KLM Cityhopper

Stemming pensioen

Naast de cao, werkgroepen en pilots hebben we het afgelopen jaar ook met KLC/KLM gesproken over de toekomst van jouw pensioen. Dat doen we met beide werkgevers, omdat voor al het cabine personeel hetzelfde pensioenreglement geldt. De Unie heeft aan tafel gezeten namens haar leden bij KLC. Pensioen klinkt nog ontzettend ver weg, toch is het belangrijk om daar nu al bewust mee bezig te zijn. Je draagt namelijk nu al  iedere maand een deel van jouw loon af om pensioen mee op te bouwen. Onze leden mogen stemmen over de nieuwe pensioenregeling, daarover lees je hieronder meer.

De nieuwe pensioenregeling
Vanwege de Wet Toekomst Pensioenen (Wtp) zal er de komende jaren veel veranderen. Daar moet elke pensioenregeling aan voldoen. Wij hebben daarom gezamenlijk met de andere bonden en KLC/KLM gesprekken gevoerd om de pensioenregeling in te richten volgens de nieuwe wetgeving. Op 28 mei is er een onderhandelingsresultaat bereikt over deze nieuwe pensioenregeling. Alle afspraken die we daarover hebben gemaakt zijn vastgelegd in een transitieplan. Het transitieplan kun je hier lezen. Het volledige transitieplan is een uitgebreid document. Om het wat beter leesbaarder te maken hebben we als partijen gezamenlijk ook een samenvatting opgesteld, deze kun je hier lezen.

Stemmen
Net als de cao leggen we bij een wijziging van de pensioenregeling het onderhandelingsresultaat voor aan onze leden. Omdat het een afspraak is tussen  bonden en de werkgever, mogen de vakbondsleden hun stem hierover uitbrengen. Ben jij nog geen lid bij ons, maar wil jij wel je stem uitbrengen? Word dan hier lid. Dan kun jij ook jouw stem uitbrengen. De stemming staat open t/m dinsdag 2 juli. Wij adviseren om in te stemmen met deze afspraken.

Informatiebijeenkomst pensioen
Mocht jij nieuwsgierig zijn en meer informatie willen over de WTP of over de inhoud van deze nieuwe pensioenregeling? Wij organiseren een online informatiebijeenkomst over pensioen voor onze leden op: Vrijdag 28 juni van 11:00 tot 12:00. Als je lid wordt, kun jij je aanmelden door ons te mailen op onderstaande contactgegevens. Zou je wel willen deelnemen aan een infosessie maar ben jij op vrijdag 28 juni niet beschikbaar? Laat het ons dan weten via onderstaande contactgegevens. Dan kunnen wij nieuwe sessies plannen.

Contact
Heb jij vragen over dit bericht? Of heb jij vragen over je pensioen of pensioenregeling? Neem dan contact met ons. Je kunt ons bereiken door hieronder te klikken op de link.

Met vriendelijke groet,

Team KLC De Unie

Roos
Naomi
Renee
Amanda
Jasmijn
Mandy

RECENT NIEUWS

Het is eindelijk tijd om te stemmen! De aangescherpte teksten zijn binnen.

>>

Wij krijgen best veel vragen. De meestgestelden hebben we voor je op

>>

Krijg een deel van je lidmaatschap terug via de cafetariaregeling Voor een

>>