Dit is een website van vakbond De Unie
voor het cabinepersoneel van KLM Cityhopper

Ik kijk ernaar uit om betekenis te geven aan “het verschil maken”. Ik denk dat we met duidelijke, ondubbelzinnige afspraken al een stap in de goede richting kunnen zetten.

Sinds 2017 werk ik met veel plezier bij KLM Cityhopper. Ik hou van dit werk en zou het fantastisch vinden me in te zetten voor iedereen die kiest voor een carrière bij KLC. Want eerlijk is eerlijk, het is een toffe plek om te werken, maar er moet wat veranderen. In ons werk zijn we zo afhankelijk van die cao, dat ik er sterk in geloof dat we dat niet alleen kunnen. We hebben een vakbond nodig die voor ons opkomt. Een vakbond waarbij wij zelf de handen uit de mouwen steken en in contact treden met jullie. Dat kunnen we bijvoorbeeld doen met themabijeenkomsten over specifieke onderwerpen om op te halen hoe iedereen er écht over denkt. Dialoog staat hierin centraal. Want met alleen maar roepen komen we er niet. Laten we meer betekenis geven aan de belofte; het verschil maken.

Het is voor ons allemaal nieuw, maar ik kijk er enorm naar uit er te gaan staan. En, mij pro-actief in te zetten voor eerlijke en heldere afspraken. Of het nu gaat over de roosters, rustregels of de doorstroom naar KLM die nu stagneert. Op alle vlakken en voor iedereen kunnen we veel meer bereiken en belangrijke stappen zetten. Zowel grote als kleine. Laten we vooral gewoon nu gaan beginnen!