Dit is een website van vakbond De Unie
voor het cabinepersoneel van KLM Cityhopper

OVER ONS

‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans.’ Dat weet jij als cabinelid als geen ander. Je hoopt naar de bruiloft van je zus te kunnen, je vraagt vrij, maar je hebt geen enkele sturing op je rooster. Geen enkel systeem laat het toe om over drie maanden vrij te krijgen. Geen inzicht en al helemaal geen garantie! Je werk is innig vervlochten met de rest van je leven en je neemt je verantwoordelijkheid, want dat zit nu eenmaal in het DNA van cabineleden. Dan wil je natuurlijk dat je werkgever óók de verantwoordelijkheid voor jóuw welzijn neemt. Onze werkgever probeert dit absoluut te doen, maar de uitwerking gaat soms anders dan we graag zouden zien. Kom je er samen niet uit en kan je een luisterend oor of een extra paar ogen gebruiken? Dan staat De Unie voor je klaar.

Als medewerker moet je je kunnen uitspreken, want jouw werk is toch zeker jouw zaak? We kijken niet naar kille cijfers, maar gaan uit van de behoefte van KLC-cabinepersoneel. Jouw geluk staat voorop, jouw stem willen we horen. En wij zijn er om je te ondersteunen bij alle nieuwe stappen die je in je KLC-carrière zult zetten. Welke rechten heb je, welke afspraken kun je met je werkgever maken? Voor al je vragen kun je bij ons terecht.

Jij maakt het verschil
En er is meer, want wij praten namens jou met je werkgever over alle belangrijke zaken die direct van invloed zijn op je loopbaan, zoals je arbeidsomstandigheden, je salaris en je cao. Je ziet: alles wat we doen, draait om jou. Afhankelijk van anderen? Zijn we niet. Winst? Maken we niet. Aandeelhouders? Hebben we niet. Wat we wél nodig hebben om het verschil te kunnen maken: een grote groep trouwe leden. Mensen die ook meer invloed willen op hun werk. Mensen die in alle transparantie en democratie kunnen meestemmen op hun cao. Mensen zoals jij, die snappen dat ze samen sterker staan. Doe je mee?

DIT KRIJG JE ALS LID VAN  DE UNIE VOOR MAAR €8,95 p/m

  • Collectieve belangenbehartiging
  • Individuele & juridische ondersteuning op het gebied van werk, zorg en inkomen
  • Inspraak in je arbeidsvoorwaarden
  • Je stemt mee over belangrijke onderwerpen

statuten en reglementen

Benieuwd naar onze statuten en ons huishoudelijke reglement? Download ze hier: