Dit is een website van vakbond De Unie
voor het cabinepersoneel van KLM Cityhopper

Update CAO onderhandelingen

Afgelopen dinsdag pakten we de cao-onderhandelingen weer verder op. We nemen je even mee:

De laatste keer (woensdag 11 oktober), presenteerde KLC haar nieuwe cao-voorstel. De bonden mochten daar vervolgens op reageren in combinatie met hun eigen voorstellen. Hierdoor lag er een hoop op tafel. 

Tot ons genoegen zagen wij een aantal punten al terugkomen in dat voorstel zoals doorstroom bij zwangerschap, maximeren van de duur van de reservedag, het AB label bij Kerst en Oud&Nieuw en nog wat andere punten (zie hiervoor de  ledenmail van 13 oktober). 

We kunnen realistisch gezien niet op alle punten overeenstemming bereiken, maar we wilden een aantal belangrijke voorstellen nogmaals aankaarten.

Daar zijn we vandaag dieper op ingegaan. Zo hebben we gesproken over bijvoorbeeld een flexibele startdatum van je vakantie en gegarandeerd weekend voor je vakantie, maar ook over het verlengen van de aanrijdtijd tijdens reserves. Ook werd er gesproken over het loonbod, waar de stellingen nog wat uit elkaar liggen. 

Wij hebben onze voorstellen extra toe kunnen lichten en aan kunnen geven in welke mate ze van belang zijn voor onze leden. 

KLC gaat zich hier opnieuw over beraden. Daar zullen wij op een nader te noemen moment verder over in gesprek gaan.

We merkten een positieve sfeer aan tafel, waar wat meer ruimte leek te ontstaan. Maar dat betekent echt nog niet dat we er zijn. We zijn inmiddels al even onderweg en dit proces vergt tijd. Tijdens een onderhandeling is het geven en nemen en het is aan ons om te bepalen wat ècht telt voor onze leden! 

Er zit in ieder geval beweging in de gesprekken en daar zijn wij als vakbond tevreden over. 

Met vriendelijke groet,

Roos Hebbelinck 
Voorzitter KLC De Unie 

RECENT NIEUWS

Het is eindelijk tijd om te stemmen! De aangescherpte teksten zijn binnen.

>>

Wij krijgen best veel vragen. De meestgestelden hebben we voor je op

>>

Krijg een deel van je lidmaatschap terug via de cafetariaregeling Voor een

>>